Hvem har ikke hatt repeterende drømmer som man undrer seg over? Det kan for eksempel være et tilbakevendende mareritt eller ulike tema som til stadighet kommer tilbake. Det kan også være en enkelt drøm som vi aldri glemmer og som har vært betydningsfulle i våre liv.

Drømmer viser en dypere relasjon mellom vår indre og ytre verden, som vi ofte ikke er klar over. Drømmenes materiale bygger på symbolikk som er hentet fra både det personlige og det kollektive ubevisste.  En serie med drømmer kan vise til våre dypere personlige problemer, ubevisste konflikter og tema som vi sliter med og som gjør våre liv vanskelig. Og ikke minst være en viktig del av prosessen til å bli mer en helhetlig person. Det innebærer at du mellom terapimøtene kan notere dine drømmer og de følelser, tanker, intuisjoner, assosiasjoner, fantasier og emosjoner som er knyttet til dem - og deretter prøve å sette dem i en kontekst i forhold til eget liv og hverdag. Noen drømmer kan si noe om hverdagen vår, mens andre kan snakke mer fra dypere lag i oss.

For Carl Gustav Jung har drømmebildene en aktiv og positiv funksjon. De danner en bro mellom vår bevissthet og våre instinkter. Jung så drømmer og myter som psyken sitt primære språk. Symbolene i drømmene og mytene var for ham den uttrykksform som formidler best hva som skjer i vårt indre. Det å arbeide med symbolene i drømmene har således stor betydning for å få etablere større selvinnsikt og for å få støtte i din egen selvutvikling. Det handler også om å få en dypere forståelse av vår hverdag, den tiden vi lever i, og hva som påvirker oss fra vårt indre og fra våre omgivelser. Gjennom å arbeide med våre drømmer kan vi komme i kontakt med følelser, tanker, intuisjoner, og fantasier som ofte ikke når frem til vårt våkne jeg. Gjennom drømmer kan vi bevisstgjøre det ubevisste i oss.